«

»

Страх смерті

магнолія блоссомПроповідь п-ра церкви А. Шевченко: «Чи варто боятися смерті» – 2 частина

Також Св. Писання говорить через пророка, звернутися до грішника і сказати йому, що він смертю помре, якщо не зупиниться. Він грішник, тому він мертвий духовно, але, він помре фізично…

Негативність моменту полягає в тому, що фізична смерть фіксує духовний стан людини. Приміром, коли людину фотографують, а він обернувся або дивиться не в ту сторону, і в цей момент зроблений знімок, тоді ми говоримо, що це не вдалий знімок.

Таким же чином, смерть фізична, смерть фіксує духовний стан людини. Ось чому на людину покладена величезна відповідальність, що поки людина знаходиться в тілі, вона може перейти в життя. Бо потім буде пізно, як сказав Лазар багатію, який мучився в пеклі в муках, що люди, які хочуть перейти з пекла в рай чи навпаки не можуть.

Потім людина втрачає цю можливість перейти зі смерті в життя духовне, коли позбавляється фізичного життя, вона втрачає цю можливість назавжди! У чому цінність того, що ми дихаємо? У чому цінність цього дня сьогодні? В тому, що ми ще живі в тілі фізичному і ми ще можемо перейти зі смерті в життя. Приймаючи Ісуса Христа, Який став прокляттям, тоб то прокляттям за нас, щоб ми не вмирали, Який став Агнцем на заклання, бо наша Пасха це Христос, закланий замість нас, щоб ми не вмирали, – ось що таке Великдень!

Це ягня, якого зберігали два тижні в єврейських будинках. І якого закалали, коли я говорив цю думку, що в ту ніч в кожному єгипетському будинку була смерть в ту ніч, в кожному без винятку, різниця була тільки в тому, що в одних будинках вмирали первістки люди, а в інших будинках вмирали первістки ягнята, яких закалали. Але, в кожному будинку була смерть.

І якщо люди вірою брали те, що сказав Бог через Мойсея, щоб взяли ягняти, посуд, кам’яний ніж і перерізали горло цьому безневинному, красивому ягняті, довірливому, без пороку, ніжному, яке звикло до дітей, гралося, бігало. Всі його любили, грали з ним останні два тижні.

Ось цього ягняти потрібно в присутності всіх членів сім’ї, перед очима всіх дітей вбити і спустити його теплу кров у посуд, потім взяти траву, яка називалася ісопом, вмочати в цю кров. Надалі, кров’ю глава сім’ї повинен мазати косяки, поперечини входу в будинок, входу в твою сім’ю, двері в твій дім, мазати кров’ю. Щоб коли Ангел-губитель проходив в ту ніч, побачив кров спокути і пройшов мимо. Він, Ангел-губитель побачить кров і пройде повз вас.

магнолія блоссом

Magnolia Blossom. By brigwer

Смерть пройде повз вас, якщо на вас буде Кров спокути Ісуса Христа… ми сьогодні не просто фарбуємо яйця і печемо паски, ми говоримо про жертву Ісуса Христа, тому переконайся, що ти скористався Його жертовною Кров’ю, замісної жертвою Його, щоб смерть пройшла повз тебе, в Ім’я Ісуса Христа.

Ось чому в Біблії написано, що блаженний і святий, той чоловік, що має участь у першому воскресінні. Так як друга смерть над ним не має влади. Перша, моя фізична смерть, до якої схильні всі, спробують праведні і неправедні. Але, друга смерть, вічна смерть, вона не має влади над людьми, які візьмуть участь у першому воскресінні, тому що буде і друге воскресіння мертвих, коли вже море віддасть мерців, коли вже на суд постануть всі народи.

Тому що в першому воскресінні буде приймати участь тільки людина яка повірила в Ісуса Христа і вірою прийняла Його у своє серце. Такі люди перейшли від смерті в життя вже сьогодні, тому що має Сина Божого, має життя в собі самому.

Ви знаєте, люди матеріалісти, які не вірять в загробне життя, вони живуть зовсім за іншим принципом. Вони живуть за принципом, бери від життя все! Ці люди розуміють, що секундомір включений, час виходить. А ще так багато людина не зазнала, в результаті, він розуміє сам у собі, що життя піде. Отже, потрібно все спробувати. Тому він ловиться на цю думку.

Ці люди нагадують мені, щось на зразок, як в Америці коли відбувається Black Friday, коли люди вриваються в магазини, абсолютно не контролюючи себе. Сенс цієї гри, задуму, в тому, хто що може загребти побільше. Якщо б кожен день була така можливість, то люди б навіть втомилися це робити, тому що воно не потрібно все. Але, ця можливість відбувається раз в рік і тому люди не хочуть упустити її. Багато хто пробують, що називається, як воно відчувається.

Я пам’ятаю, як приблизно років п’ять тому, мене в Лондоні зустрічав один молодий чоловік. Він просто розповідав мені з таким азартом, що потрібно від життя брати все. Я запитав у нього, «Ну що ти можеш взяти?»

Він відповів: «Ну, ось ми тут у Лондоні, наприклад, маємо дискотеки, по 5-6 тисяч осіб збираємося. Це величезні підземні майданчики де багато світла, багато музики, де багато костюмованих героїв, які ходять на ходулях, там багато наркотиків, сексу, всього. Ти потрапляєш в цей рай і відв’язуєшся. Там все по-справжньому. А потім на ранок, ти виходиш в це пекло, йдеш на роботу, тяжко працюєш, у тебе голова розколюється. Всі щось від тебе вимагають, чогось хочуть. Але, ти знаєш, що настане вечір і ти опустишся в той рай…»

Знаєте, коли слухаєш такі речі, то мимоволі починаєш думати, а хто ж з нас того… тому що реклама чіпляє. Він з таким азартом розповідає, що я просто дивлюся на нього і думаю, скільки ж чоловік може взяти від життя? Він розуміє, що життя йде.

Я знаю багатьох людей, які наближаючись до 70 і більше років, якщо у них великі статки, вони наймають компанії професіоналів, які виходячи з їх заощаджень, з їх бюджету розраховують найближчі п’ять років, скільки вони ще припускають жити. Експерти пропонують їм розрахунки, як можна максимально ефективно витрачати ці мільйони чи мільярди за п’ять років.

Вибудовується план витрачання заощаджень, людина розуміє, що він йде назавжди.
Ця паніка, ця істерика, що його відхід неминучий, що ми всі прийдемо до цього рубежу. Люди по-різному на це реагують. Я десь читав, що Ніцше і Карл Маркс, відкрито заявляли, що найнебезпечніші люди в суспільстві – це віруючі люди, тому що вони не матеріалісти вони своїм прикладом і своєю вірою в життя вічне відбивають пристрасть до життя земного.

бджола
Вони забирають у товариства цю пристрасть накопичення, з дуже простої причини – вони не вірять в рай на Землі, тому що вірять у рай на Небі. Алілуя! Ці люди писали про це у своїх працях.
Христос сказав, щоб ми не збирали собі скарбів на землі. Але, щоб ми збирали собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа, ні злодії не можуть цього викрасти.

Брати і сестри, ще не багато, дуже небагато, і Прийдешній прийде. Не баріться, почтитеся як пише ап. Павло, постарайтеся з’явитися перед Ним з плодами, з чистим серцем, щоб смерть друга не мала влади над нами, щоб ми всі, без винятку були учасниками першого воскресіння. Амінь. Всі ми! Всі, повинні бути учасниками першого воскресіння, щоб коли Він з’явиться мати нам вічне життя.

В. С. Кушнір, яка вже пішла від нас кілька років тому. Написала незадовго до своєї смерті,

«Скільки їх відміряних відрізків,
Повних хвилювань і турбот,
Боже, не візьми від життя різко,
Хай спокійний буде перехід.
Нехай в такий, звичайний вечір,
Подовжуватися будуть тіні як завжди,
Дух Святий подме як на свічки
І погасить всі мої роки.»

Як блаженні ті люди, які моляться не тільки про працю, про освіту, про устрій. Люди, які моляться про смерть, тому що для нас, смерть, це придбання. Амінь. Смерть це придбання і до неї треба бути готовим завжди.

Найбільше, що я запам’ятав з мого спілкування з Вірою Сергіївною, це те, як вона говорила, що Саша, кожен день думай про смерть. Живи неповторністю моменту, думай про те, як ти повстанеш перед Богом.

Я хотів би ці побажання передати всім нам, особливо напередодні Великодніх святкових днів. Тому що маючи Сина Божого, ми маємо життя вічне і дотримуємося себе до життя вічного. А ті з нас, які сьогодні мучаться в душі або які не мають в собі життя, то сьогодні є золота можливість, золотий шанс. Підняти руку і сказати: «Досить! Поки я в тілі і поки я можу перейти зі смерті в життя, я вибираю це.

Я хочу перейти зі смерті в життя. Я не хочу більше сумувати, я не хочу більше жити в депресії. Я не хочу займатися незрозумілими речами, слухати таку ж музику і дивитися подібні фільми. Я не хочу жити чужим життям, чужими плітками. Я цього не хочу. В Ім’я Ісуса є нове життя, зовсім інше життя, зовсім реальне життя, наповнене до країв».

Ви думаєте, що я брешу? Ви думаєте, що я кажу ці речі тільки тому що я стою за кафедрою? – Бог на небі мій Свідок, що я вам кажу правду, про справжнісіньку, про найбільш повну, про саме щасливе життя, яке може мати кожен християнин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ви можете використовувати ці теги HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>