«

»

Missio Dei. Бог бажає вам благословіння

hart lВСТУП

Мені хотілося б дещо пояснити читачам, можливо про те, на що вони давно очікують відповіді, про Божу любов і про те, чи бажає Він нас благословити, мені хотілося написати про «Missio Dei».

Розуміючи значення цього терміну я постараюся знайти в Біблії місця, які допоможуть нам більше зрозуміти Божу місію – благословити всіх людей. А це благословення ми отримуємо через Христа Ісуса, який спас нас своєю кров’ю.

В цій роботі я також напишу деякі думки щодо місії Бога в моєму житті і служіння. Нехай Господь благословить кожного дізнатися і через цю роботу більше про місію Божу.  


Розділ 1 Біблія  про «Missio Dei»

Із книги Джона Йорка «Миссиология в век Духа» я зрозумів, що «Missio Dei» – це Божа місія, ціллю якої є благословення всіх людей через пізнання Ісуса Христа. Читаючи Біблію ми можемо знайти багато місць Писання, які підтверджують Божі наміри щодо свого творіння. Через всю біблійну історію  ми знайдемо обіцянки спасіння людства, прихід Викупителя для Ізраїля і всього людства.

В книзі Буття 1:26-27 ми знаходимо, що Бог створив людину по образу і подобі Своїй. Це означає, ми маємо певну спільність з Богом. Ми є не тільки тілесними, а й духовними і душевними істотами. Ми маємо волю, емоції, можемо робити вибір у своєму житті. Бог створив нас подібними до Себе.

Для чого? Мабуть для того, щоб ми могли зрозуміти Його, щоб спілкувалися з Ним. Бог нас не створив нічим і ніким іншим, а людиною – вінцем творіння, найкращим і найдорожчим творіння Божим. В цьому проявляється божа місія – благословити людей.  Бог створив всіх людей рівними перед собою і хоче всім дати Своє благословення.

В Бутті 3:1-19 ми читаємо про те, як Адам і Єва не послухали Господа і заслуговували на покарання. Бог  в цьому розділі дає першу обіцянку про прихід Спасителя, того який переможе сатану і таким чином принесе звільнення для всього людства. Цими словами бог підтверджує, що Він є справедливий, але в той же час люблячий Батько, який приготував для нас великі благословення.

В книзі Повторення Закону 11:26 ми читаємо, що Бог дає вибір людині вибрати або благословення, або прокляття. Бог дає вибір людині , але не залишає її напризволяще зі своїм вибором, але в наступних віршах Він говорить, що ми можемо отримати благословення і бути щасливими тоді, коли будемо слухати тих слів, як записані в Слові Божому. Боже бажання – благословити народ Ізраїля і всіх, хто приходить до Нього.

В книзі пророка Ісаї, в 53 розділі описані страждання Сина Божого. Для чого Богові потрібно було віддавати Свого Сина на смерть за нас, грішних людей? Він знав, що люди не приймуть Свого спасителя, але через те, що Він любить нас, не пожалів найдорожчого заради людства. Це пророцтво все виконалося в житті Христа Ісуса. Сьогодні ми можемо сміливо, через кров Христа приходити до Бога –Отця і просити благословення.

Ці самі слова написані в Євангелії від Івана З:16, де написано, що Бог так сильно полюбив світ, що навіть віддав Свого Власного Сина для того, щоб кожен з нас, хто вірує в Нього мав життя вічне. Боже бажання, Його  місія – дати людям вічне життя з Собою в небесах.

В Євангелії від Луки 19:10, Ісус, як Син Божий, Посланець Бога говорить, що Він прийшов знайти і спасти те, що загинуло, те, що не має сили піднятися з колін. Диявол не давав піднятися багатьом людям в часи Христа і в  наш час також. Ісус прийшов, щоб звільнити людей від рабства гріха і зробити вільними. Отже, Божа місія -  зробити людей вільними, і вільними славити Бога за спасіння, дароване Христом.

В книзі Дії святих апостолів 1:8, ми знаходимо повеління Ісуса, щоб учні йшли і проповідували Євангелію по всьому світі на спасіння всім людям. Учні чекали сили від Господа для того, щоб свідчити, а після цього почалося пробудження, через яке ми тепер також маємо Біблію і чуємо про Христа. Бог Свою місію доручив учням Христа. Я вважаю, що вона ясно виражена в Євангелії. Учні повинні були нести Слово Боже по всій землі для спасіння всіх.

В книзі Дії святих апостолів З:15-23 апостол Петро пише цитує слова Мойсея про те, Бог підніме пророка, якого потрібно буде слухатися. Петро пояснює, що Ісус є цим пророком і Його потрібно було слухати, а не вбити. Петро закликає їх до покаяння для того, щоб для них прийшов «час відпочинку від обличчя Господа» (3:19-20). З цього ми дізнаємося, що Божа місія -  дати людям відпочинок, спокій від гріхів, дати захист Господній.

В посланні до Римлян 10:13-15 написано, що кожен, який призове Ім’я Господнє, буде спасенний. Кожен, хто прийме Христа в своє серце буде спасенний. Бог хоче цього, але люди не можуть почути Євангелії, якщо їм ніхто їм ніхто не розповість. Божа місія – щоб церква діяла і активно проповідувала людям спасіння через Ісуса Христа. Основне завдання церкви -  приводити інших до Христа. Ми не повинні забувати про це і просити Бога, щоб давав нам бажання говорити про нього при кожні можливості.

hart l

В посланні до Ефесян 3:1-10 ми читаємо про ще один аспект місії Божої – спасіння не тільки євреїв, а й  поган. Павло говорить, що таємниця Христова – те, що погани стали частинкою Церкви Христової. Місія Божа – благословити всіх людей, бо Ісус помирав за всіх і любить людство.

Ось ми розглянули декілька місць з Біблії, які розкривають нам Missio Dei. Коротко сформулювати місію Бога дуже тяжко, але головне – благословити всіх людей, які живуть на землі через Свого Сина Ісуса Христа.

Розділ 2 Missio Dei в моєму житті і служінні

Я не можу сказати, що я дуже багато взяв із прочитаної книги для свого життя і служіння, але пишучи цю роботу я знову пригадав собі те, що Бог хоче благословити мене, мою сім’ю, служіння і всіх людей. Розуміючи це я не можу просто жити, як живуть всі люди. Я хочу всім людям розказати про цю місію Божу.

Розуміючи, що Бог хоче від мене і мого служіння я зможу правильно направити свої дії. Ми можемо займатися багатьма речами, але найважливіше – допомогти людям зрозуміти, що Бог хоче їх благословити. Це благословення вони можуть можуть отримати прийнявши Христа в   серце, бо немає іншого шляху отримання благословення.

Я хочу, що б ціллю мого життя і служіння було прославити господа всім моїм життям. Бог поклав на нас велику відповідальність, бо ми пізнали Його любов. Ми повинні спасати інших. Ми можемо зрозуміти місію Божу в нашому житті проаналізувавши своє минуле. Бог багатьма способами спасав нас від смерті і я впевнений, що в Нього є ціль для твого життя.

Боже бажання – щоб всі, хто знає Господа знали для чого вони живуть на цій землі. Загальне призначення в нас одне – прославити Ісуса, способи прославлення і методи Бог приготував для кожного особливий. Я хочу бути там, де хоче мене бачити Бог і виконати  Його волю в моєму житті, щоб в кінці сказати подібно до Павла, що я свій біг звершив, віру зберіг, на останку мені призначається вінець праведності. Я знаю, що Бог хоче благословити мене і я буду щасливий, коли буду виконувати те, до чого Він мене створив.                        

 ВИСНОВОК

Я написав роботу про місію Божу і хотілося б підсумувати все і сказати, що приготував великі благословення для всього людства, які потрібно прийняти прийшов до Христа, підкорившись Його волі. Бог у Своєму Слові говорить, що хоче добра для людини. Його воля і план є набагато кращими, ніж ті, які ми плануємо. Бог нас створив для того, щоб спілкуватися з нами, Його творінням. Ми можемо прийняти благословення Божі через Ісуса Христа, і можемо відкинути їх, залишившись нещасливими в цьому жорстокому світі.

Розуміння «Missio Dei» в моєму житті допомагає мені зрозуміти деякі речі, які відбуваються в житті. Воно допомагає мені знайти себе в служінні Господу. Я знаю, що Бог хоче, щоб всі люди дізналися про те, що Бог думає про них. Нехай Господь благословить кожного виконати в житті те, що Бог хоче.      Автор: Яцуляк В. Ред. Салій М.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ви можете використовувати ці теги HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>