«

»

Корисні поради для чудового життя від святих отців

АнгелІноді, ми проходимо через вкрай неприємні обставини в нашому житті. Часом це просто катастрофи, тому що саме так вони нами сприймаються.

Іншого слова і не підбереш, так як проблеми несподівано навалюються і практично ошелешуючи нас і «збивають з ніг» або надовго вибивають з колії, занурюючи в похмуру депресивне навколишнє оточення.

Нам здається, що виходу немає, ми загнані в кут, а життя все завдає нам один за одним важкі удари. Нам важко, сльози на очах, депресія і здається, що це все … кінець … попереду тільки темрява і виходу не видно.

Але, як сказано в Писанні, що і світло в темряві світить і темрява не обгорнула його! Маленький промінчик світла від ліхтарика або від запаленого сірника прожене навіть саму велику вселенську темряву, він розжене її, хоч би якою великою вона нам не здавалася. Нехай цей промінь не освітить весь Всесвіт, але його буде цілком достатньо, щоб показати нам в якому напрямку нам слід зробити наступний крок.

Цей промінь світла, виходить із Слова Божого, і заснованої на Ньому рятівної віри в Христа Ісуса, Господа нашого – це світло завжди перемагає темряву! Віра в Господа, в Його слово, молитва і сповідь завжди сприяє прориву і перемозі, і ми вже не в куті, а сміємося і радіємо!

У Апостола Іоанна Богослова, сказано, що всякий (кожен) віруючий у Христа Ісуса перемагає світ! І оце перемога, щосвіт перемогла, віра наша! Зверніть увагу, тут сказано, що кожен – кожен, тоді це про мене, я – це кожний, і я віруючий у Христа Ісуса! Важливо тільки отримати світло від Бога з Його Слова в якому напрямку діяти, щоб перемогти.

Хочу з Вами поділитися невеликою історією, яку я згадую останнім часом і яка часто приходить мені на розум, тому що обставини, які нині навалюються на мене за масштабністю хоч і не такі небезпечні, тим не менш відчутні в своєму негативному впливі, або претендують на право такими бути. Але, як сказано в Святому Письмі, що кожен, хто вірує в Христа Ісуса, перемагає світ! – Я переможець!

Ангел

Є у мене невелике правило, яким я користуюся, і яке завжди допомагало мені в самих неймовірно важких випробуваннях у моєму житті. Я придбав цю звичку ще на початку мого шляху віри з Господом Ісусом Христом. У Святому Письмі сказано, що хвала Бога знищити противника й месника, а також, що Бог перебуває серед хвали Свого народу. Ще в православному молитовнику, у святих отців церкви можна прочитати, що читання Псалтиря (Хвалебна книга в Біблії) це залучення ангельської допомоги.

Ось саме присутність Бога і Ангельська допомога мені дуже необхідна у важких життєвих ситуаціях, деякі люди чомусь тягнуть, коли потрапляють у важкі обставини, опустивши руки чекаючи розв’язки, чим же все скінчиться, який буде фінал у чергової «похмурої історії», яка буде чергова втрата. Ну а якщо, щось і трапиться позитивне, то в кращому випадку прошепочуть: «Слава Богу!» І свічку в храм. І це краще ніж нічого, тільки спочатку треба звертатися до Бога за допомогою, вірити, прославляти та отримувати.

Для мене секрет в тому, щоб хвалити Бога, прославляти Його ще до того, як усе владнається. І хвалю я Його псалмами, як і сказано у святих отців, і дійсно, це привертає ангельську допомогу, і тоді трапляються чудові, несподівані повороти в найскладніших ситуаціях. А ще я прошу у Бога мудрість і чиню за тим водійством, яке Він мені дає. І чим важча ситуація, тим більше хвала Богу, тому що велика допомога потрібна від Бога і Його святих Анголів. Псалми, особливо 90-й, дуже сильно допомагають. Як сказано в православному молитовнику, що псалом та нехай невпинно буде в устах твоїх. Для мене це випробувана правда!

Я згадую, один випадок з мого життя, дуже неприємний, але, звільнення було чудовим. І хоча це сталося роки і роки тому, я прославляю Бога і понині!

Троянди

У той день, я повернувся з нічної зміни, працюючи майстром на одному з підприємств нашого міста, і поснідавши вже збирався відпочивати. Коли раптом, різко розчинилися двері і на порозі з’явилася дружина з криками, вигуками, сльозами … З її слів я дізнався, що вона відвозила на велосипеді дочку в дитсадок і по дорозі зіткнулася з кимось, а коли падала з велосипеда, то дочка вдарилася головою об бордюр і тепер вона без почуттів лежить в дитсадку, і медсестра не знає, що робити.

Слава Богу! – вигукнув  я. Крик і плач припинився миттєво, дружина тільки здивовано дивилася на мене ляскаючи заплаканими віями. До речі, істерика тільки збиває з толку, і коли її немає, то це набагато краще, подумав я вже біжучи щосили за машиною.

Відразу ж, негайно я почав прославляти Бога. Бачите, хвала Богу, це найвищий вид віри, коли ви починаєте прославляти Бога ще посеред випробувань, проходячи через горні недолі, своєю хвалою ви стверджуєте довіру Богу.

Ви не прославляєте Бога за те, що Ви опинилися в негативній ситуації, Ви прославляєте Бога за те, що Ви вірите, що Він виведе Вас з цієї ситуації і дарує Вам перемогу. І звичайно ж, це не час щоб спати або розпустивши нюні сидіти склавши руки. Тому що віра без діл, мертва або простіше кажучи марна.

Я хвалив Його, прославляв вголос, читаючи псалми, деякі з них я знав на пам’ять, тому і повторював їх знову і знову, особливо: 90, 102 і 22. Коли я побачив доньку, на моїх очах з’явилися сльози. Вона завжди була активною дитиною, і раптом, без почуттів, без руху, безпорадне тільце у мене на руках. Медсестра тільки розвела руками і сказала, що вона не знає, що робити, але, як можна швидше везіть в якусь лікарню.

магнолія блоссом

Ми поїхали в першу лікарню, дочка на задньому сидінні, без руху. Дружина мовчить, у неї на очах сльози, у мене на очах сльози, а вголос прославляю Бога, славлю Його псалмами, особливо мені подобається 90-й. Приїхали в першу лікарню, лікарі подивилися і сказали, що нічого зробити не можуть, везіть в іншу, швидку чекати ніколи, везіть самі, повезли в другу, там теж розвели руками, ми тільки час втратили …

Повезли в третю, до цього часу вже минуло кілька годин, і я весь цей час продовжував славити Бога, як і сказано – невпинно. Коли ми приїхали в третю лікарню, дружина вже не плакала, я теж підбадьорився і зміцнився в сподіванні на Господа. І найголовніше, що нас порадувало, дитина почала ворушитися. Але ж нам ніхто і нічим не допоміг, абсолютно нічим, тільки випроваджували, ймовірно боялися брати на себе відповідальність в разі чого … Говорили, що це дуже небезпечно, що все може погано закінчитися, а якщо навіть вона прийде в себе, то може залишитися овочем або буде мати негативні наслідки на все життя …

Пам’ятаю ми приїхали в третю або й четверту лікарню, а там черга, нас з дитиною не пропускають, хтось лежить на ношах, кров, видовище гнітюче … але, мені все одно, я продовжую славити Бога … помічаю, що дитина вже потроху ходить, підіймається на руки до дружини, щось починає говорити. А коли підходить наша черга, то і зовсім починає бігати по проходу.

зима діти

Слава Богу, за гарних лікарів! Відчинилися двері в кабінет і нас запросили до лікаря, «Іди ти, я тут посиджу …» – сказала дружина. Я завів дочку, перед нами сидів доктор, за яким було видно, що у людини важкий день, в попільничці диміла сигарета, він обхопив голову двома руками і дивився на записи в картках. Коли він підняв погляд на нас, я постарався небагатослівно розповісти йому про те, що трапилося … коли він почув, що донька довгий час була без свідомості, то з посмішкою перепитав киваючи на дитину: «Це, ось ця пружина була більше години без руху?» А дочка гасає по проходу між хворими з дитячим криком, сміхом,… Я тільки розвів руками, я славив Бога крізь сльози і ми отримали не тому, що ми якісь особливі, а тому що Бог Милостивий! Коли лікар оглянув дитину, то сказав що все нормально …

Зараз скажу, що «овоч» жива, здорова, вчилася на відмінно, закінчила університет, зараз успішно працює в інтелектуальній сфері. Слава Богу! Амінь і амінь.

Ось «секрет» святих отців, де хвала з псалмами, там і Бог з Ангелами. Для мене це працює, чим темніше обставини, тим більше я хвалю і прославляю Бога, не тому що мені цього хочеться, в цей час прославляти найменше хочеться. Тому що ти просто ошелешений обставинами. Але тим більше, мені потрібна допомога Бога і Його Ангелів.

Хто як хоче, а я зробив свій вибір, я і дім мій будемо служити Господу Ісусу Христу! Амінь. Святі отці, в православному молитовнику казали правду, їх повчанням більше ніж 1500 років ! Тобто перевірено часом. І найголовніше, про це йдеться у Святому Письмі, – Біблії. А святі тлумачили, пояснювали і доносили до нас біблійні істини. Але, Слава Богу, зараз Біблію можна і самому почитати, і для цього потрібно докладати зусиль. Ворог не грає з нами в житті в піддавки, тому докладати зусиль доведеться, якщо ми хочемо бути успішними …

Звичайно, дуже важливо бути в Божій сім’ї та народитися згори …

Що я вам скажу, навіть якби і не так і прийшов наш час переходити в інший світ, то краще переходити на ту сторону з хвалою і прославлянням Бога, а не з прокльонами.